Registrar, AU

परीक्षा, नियंत्रक, इ0वि0वि0ः
सीटिंग प्लान स्नातक द्वितीय/अंकसुधार परीक्षा 2019 प्रथम पाली प्रातः 7ः00 से 10ः00 बजे के मध्य निम्नानुसार सम्पन्न होगी।
दिनांक
कक्षा
विषय
परीक्षा केन्द्र
19/08/2019  से
बी0एस0सी0 प्रथम वर्ष
अंग्रेजी विभाग
बी0एस0सी0 तृतीय वर्ष
भूगोल विभाग
बी0ए0 तृतीय वर्ष
अर्थशास्त्र, संस्कृत, अंग्रेजी, शिक्षाशास्त्र, हिन्दी, उर्दू
शिक्षाशास्त्र विभाग
प््राचीन इतिहास, राजनीति शास्त्र, दर्शनशास्त्र, समाजशास्त्र, मध्यकालीन इतिहास, पेन्टिंग, संगीत
राजनीतिशास्त्र विभाग
बी0ए0प्रथम वर्ष
शिक्षाशास्त्र, हिन्दी, दर्शनशास्त्र
अर्थशास्त्र, संस्कृत, अंग्रेजी
संस्कृत विभाग
मध्यकालीन/आधुनिक इतिहास, राजनीतिशास्त्र, प्राचीन इतिहास, अरबिक , परसियन, उर्दू
मध्यकालीन इतिहास विभाग
सीटिंग प्लान स्नातक द्वितीय/अंकसुधार परीक्षा 2019 द्वितीय पाली सायं 02:30 से 05:30 बजे के मध्य निम्नानुसार सम्पन्न होगी।
दिनांक
कक्षा
विषय
परीक्षा केन्द्र
19/08/2019  से
बी0एस0सी0 द्वितीय वर्ष
अंग्रेजी विभाग
बी0ए0 द्वितीय वर्ष
अर्थशास्त्र, संस्कृत, अंग्रेजी
शिक्षाशास्त्र विभाग
शिक्षाशास्त्र, हिन्दी, राजनीतिशास्त्र, उर्दू, अरबिक
राजनीतिशास्त्र विभाग
दर्शनशास्त्र, प्राचीन इतिहास, मध्यकालीन इतिहास
21 एवं 22 अगस्त 2019
बी0काम0भाग-1, 2 एवं 3
सभी विषय एवं प्रश्नपत्र

Head, Department of Commerce and Business Administration, AU
The Interview for the post of Guest Faculty in the Department of Commerce and Business Administration has been scheduled on Friday, 23rd, August 2019. The short listed candidate are required to report in University Guest House at 09:00 AM sharp with all original document. No TA/DA will be admissible to the candidates.

अधीक्षक, सर पी0सी0बी0 छात्रावास, इ0वि0वि0ः
नव प्रवेशी एल0एल0बी0 प्रथम के छात्र छात्रावास आंवटन हेतु सर पी0सी0बी0 छात्रावास कार्यालय में 9ः30 बजे से 11ः30 संपर्क कर आवेदन कर सकते है प्रवेश मेरिट व सीट की उपलब्धता के आधार पर होगा। आवेदन पत्र प्राप्त करने व जमा करने की अन्तिम तिथि 20/08/2019 है।

अध्यक्ष, प्राचीन इतिहास एवं संस्कृति एवं पुरातत्व विभाग, इ0वि0वि0ः
  • सभी क्रेट 2019 के अभ्यर्थी जिन्होंने क्रेट 2019 की लेवल -1 की परीक्षा उत्तीर्ण कर  ली है वे क्रेट 2019 लेवल -2 की मौखिक परीक्षा (इन्टरव्यू) हेतु विभाग के कार्यालय से आवेदन पत्र प्राप्त कर उसे रूप से भरकर समस्त प्रपत्रों की स्वयं प्रमाणित छाया प्रतियों एवं शोध संक्षेपिका के साथ विभाग के कार्यालय में दिनांक 21/08/2019 तक अवश्य जमा कर दें जिससे की क्रेट लेवल-2 की कार्यवाही 25 अगस्त, 2019 तक सुनिश्चित की जा सके।
  • प्राचीन इतिहास संस्कृति एवं पुरातत्व विभाग के स्नातक प्रथम, द्वितीय एव तृतीय वर्ष सत्र 2019-20 के समस्त विद्यार्थियों को सूचित किया जााता है कि उनकी कक्षाएं नियमित रूप स ेचल रही हैं। समय सारिणी विभाग के सूचना पटट पर चस्पा है। कृपया समय सारिणी के अनुसार अपनी कक्षाओं में उपस्थित हों।
अधीक्षक, सर सुन्दर लाल छात्रावास, इ0वि0वि0ः
छात्रावास में नव प्रवेशी स्नातक छात्र हेतु सर सुन्दर लाल छात्रावास कार्यालय से छात्रावास हेतु आवेदन पत्र कार्यदिवस में सुबह 09ः00 बजे से 11ः30 बजे तक प्राप्त कर सकते है और जमा कर सकते है। उपरोक्त आवेदन हेतु अन्तिम तिथि 20/08/2019 है। उपरोक्त तिथि के बाद किसी भी आवेदन पर विचार नही किया जायेगा। उपरोक्त छात्रावास प्रवेश मेरिट व सीट की उपलब्धता के आधार पर ही होगा।

Head, Department of Psychology, AU:
The list of eligible candidates of CRET 2019 who have been short listed for Interview Level II. The interview will held on August 22, 2019 at 1:00pm in the office of the Head, Department of Psychology, University of Allahabad. Eligible candidates must bring 3 copies of their research proposal at the time of the interview together with their original mark sheets and other documents whichwould be required for verification.

Head, Department of Law, AU
The process of CRET Level II Admission session 2019-20 in Law. Following candidates are required to cantact of Office of the Department of Law, Chatham Lines campus University of Allahabad on 22nd August 2019 at 10:00am with their Educational Bio-Data and the documents mentioned below for verification for CRET Level II Admission session 2019-20. Admission shall be made strictly on the basis of the merit and subject to availability of the seats.
  1. Educational Bio-data (CV)
  2. High school and intermediate Mark sheet and certificate (One set photocopy and original)
  3. LL.B/B.A.LL.B and LL.M. Mark sheet and certificate (One set photocopy and original)
  4. Admit card/score card adhar card (One set photocopy and original)
  5. NET/JRF Certificate (One set photocopy and original)
  6. Latest caste certificate (OBC/SC/ST) (One set photocopy and original)

Head, Department of Sociology, AU:
Keeping in view the previous annoucement of CRET-2019 in department of Sociology, date 06/08/2019, this is to inform that shortlisted candidates, who have submitted relevant documents are hereby requested to bring original document and attend the interview on 20th August 2019 at10:30 am in the Deptt. of sociology. For further clarification, the candidates are advised to see the department notice board.There will be no further consideration of any CRET 2019 candidates after it.

Head, Department of Home Science. AU:
                                 Home Science CRET (Level II) Interview on 20.08.2019
General (GEN) category candidates securing 192 marks and above, OBC with 169 marks and above, and SC with 159 marks and above should report for Home Science CRET-Level II interview for admission in Ph.D. program in the Department of Home Science on August 20, 2019 (Tuesday) at 10 A.M. Candidates are essentially required to bring a subject/research related power point presentation (Max 10-12 slides) of their own interest for presentation before the committee. Candidates are also required to bring all original documents along with two sets of photocopies and three photographs. Reserve category candidates are required to furnish recent computerized certificate of OBC and SC in support of their claim.

अध्यक्ष, हिन्दी विभाग, इ0वि0वि0ः
हिन्दी क्रेट प्रवेश हेतु 2019-20 की लेवल -2 के साक्षात्कार परीक्षा दिनाक 21 व 22 अगस्त 2019 एवं 26 अगस्त 2019 को हिन्दी विभाग में प्रातः 10 बजे से होगी । सम्बन्धित समस्त अर्ह विद्यार्थी अपने शैक्षि कमूल अभिलेखों के साथ समय पर उपस्थित हो।