ZHindi Text

Due to technical snag in the Computer Software the Entrance Result PGAT-I of some candidate of one centre will be made available after the reconstruction of the computer file at the earliest.

कम्प्यूटर साफ्टवेयर में तकनीकी खराबी की वजह से PGAT-I के एक केन्द्र के कुछ अभ्यर्थियों का प्रवेश परीक्षा परिणाम कम्प्यूटर फाइल के पुनः निर्माण के पश्चात् यथाशीघ्र उपलब्ध होगा।

Dean, Faculty of Arts, AU:

·          B.A. Part-1 Enrolment, “The newly admitted students of B.A. Part-1 (Session 2017-18) are required to enroll in the concerned Department Immediately. Class shall commence from 10.07.2016”

·          B.A. Part-2 Enrolment, The students who have passed B.A. Part-1 are required to get themselves enrolled in the concerned Department after depositing annual Fees for B.A. Part-2 for Session 2017-18 online. Classes shall commence from 10.07.2017.

·          B.A. Part-3 Enrolment, “Students, who have passed B.A. Part-2 are required to deposit annual fees of B.A.-III for Session 2017-18 online. They are required to fill B.A.III subject Assignment Form available on the University website and submit it in the office of the Dean, Faculty of Arts. Subjects once opted/allotted will be final and will not be changed. Classes shall commence from 10.07.2017.”

Registrar, AU:

All the Office Bearers/Head of Department/ Security In-Charge are requested not to move any items, which physical assets of the University including scraps (both inter departments or out of University premises) without a gate pass duly endorsed by the Estate Manager. All concerned are requested to comply and ensure compliance by their subordinate staff. The security officer is requested to ensure the content of the materials mentioned in the Gate pass are checked. In case of material moving out of the University premises, short and excess cases are reported to the Estate Office immediately and are not allowed to leave the University Premises. University Engineer is authorized to issue gate pass with reference to the material utilized by engineering section for various projects.

Head, Physics Department AU:

M.Sc.IIIrd Semester classes of compulsory papers in physics will commence from 06 July, 2017 as per the time table on the notice board of the department. The classes for special papers will start soon after the allotment.

Joint Registrar, AU:

The Viva-voce examination of Mr./Ms. Harshita Dwivedi, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Cytogenetic Impact of Environmental Stresses in Trachyspermum Ammi L.”will be held on July 07, 2017 at 11:00 A.M. at the Department of Botany, AU, Allahabad. The examination will be conducted by Prof. Nandjee Kumar, and Prof. Girjesh Kumar., Members of the Academic Council are invited to attend but no T.A./D.A. will be paid.

एस्टेट मैनेजर, इ0वि0वि0ः
निविदा सूचनाः इलाहाबाद विश्वविद्यालय की परीक्षाओं में उत्तर पुस्तिकाओं/प्रिन्टेड बुकलेट की रद्दी के विक्रय हेतू सक्षम मिलों/फर्मो से मुहर बन्द निविदायें दिनांक 17.07.2017  को अपराह्न 2ः00 बजे तक प्रबंधक कार्यालय में रखे टेण्डर बाक्स में आमंत्रित की जाती है। जो दिनांक 18.07.2017 उसी दिन अपराह्न 3ः00 बजे समबंधित समिति के सामने खोली जायेगी। निविदा प्रपत्र शर्ते व अन्य विवरण विश्वविद्यालय की वेबसाइट www.allduniv.ac.in पर उपल्बध है।

Head, Law Department AU:

The classes of LL.B (Hons) IIIrd & Vth Semester session 2017-18 and LL.M (III semester) session 2017-18 will commence from Tuesday 11th of July, 2017.

एलएल0बी0 आनर्स तृतीय एवं पचंम सेमेस्टर सत्र 2017-18, एवं एलएल0एम0 तृतीय सेमेस्टर सत्र 2017-18 की कक्षायें मंगलवार 11 जुलाई 2017 से प्रारम्भ होंगी।

कुलानुशासक, इ0वि0वि0ः
  •           इलाहाबाद विश्वविद्यालय की छात्राओं के लिए एक सहायता प्रकोष्ठ ;भ्मसच.स्पदमद्ध का गठन प्रो0 अर्चना चहल, अध्यक्ष शारीरिक शिक्षा विभागकी अध्यक्षता में किया है। विश्वविद्यालय की सभी छात्राओं को परिसर में अनुशासन सम्बन्धी किसी भी कठिनाई के लिए तत्पर इस हेल्पलाइन के द्वारा छात्राओं का नाम गोपनीय रखते हुए उसका निराकारण सख्ती से किया जायेगा। प्रकोष्ठ के सदस्य इस प्रकार हैं।
  •          प्रो0 शबनम हमीद, डा0 लालसा यादव, डा0 सरोज यादव, डा0 पिंकी सैनी, डा0 ज्योति मिश्रा, डा0शेफाली नन्दन
  •           विज्ञान संकाय में खेल का मैदान केवल विश्वविद्यालय के छात्रों के लिए है। बाहरी लोगों को वहां प्रवेश करने एवं खेलने की अनुमति नहीं हैं। यदि कोई बाहरी व्यक्ति वहां खेलते एवं दौडते हुए पाया जाता हेै तो उसके विरूघ्द पुलिस में शिकायत करके कार्यवाही की जायेगी।
  •           सूच्य है कि कुलानुशासक प्रो0 आर0एस0 दुबे द्वारा नियुक्त कुलानुशासक मंडल के सदस्यों एवं एण्टी रैगिंग दस्ते (Squad) का गठन किया है। संलग्न सूची वेबसाइड पर अपलोड की जा चुकी है। सभी छात्र/छात्राएं अपने अपने संकायों के सदस्यों के फोन नम्बर नोट करके किसी भी प्रकार की अनुशासनात्मक समस्या से अवगत करा सकते है।

Head, Department of Political Science, AU:

M.A. 3rd Semester Political Science 2017-18 classes will commence with effect from July 10,2017 as per time-table placed on the Notice Board of the department.

एम0ए0 तृतीय सेमेस्टर राजनीतिशास्त्र 2017.18 की कक्षायें विभाग में लगे नोटीस बोर्ड पर समय सारणी के अनुसार दिनांक 10-07-2017 से प्रारम्भ होगी।

Head, Department of Philosophy, AU