ZHindi Text
परीक्षा नियंत्रक, इ0 वि0 वि0 इला0
बी0 ए0 भाग एक और दो सत्र 2016-2017 की मुख्य परीक्षा का परीक्षाफल घोषित हो गया हैं। छात्र/छात्रसयें मूल फीस रसीद के साथ अपनी अंकतालिका सम्बन्धित इकाई से प्राप्त करें।

Head, Department of Mathematics, AU:

M.A./M.Sc. 3rd Semester Mathematics 2017-18 classes will commence with effect from July 06,2017 as per time-table placed on the Notice Board of the department.

एम0ए0/एम0एस0सी0 तृतीय सेमेस्टर गणित 2017-18 की कक्षायें विभाग में लगे नोटीस बोर्ड पर समय सारणी के अनुसार दिनांक 06.07.2017 से प्रारम्भ होगी।

डीन विद्यार्थी कल्याण, इ0वि0वि0ः
1.     सत्र 2016-17 के ऐसे छात्र जिन्हे विश्वविद्यालय छात्रावासों में प्रवेश तथा छात्रावास शुल्क जमा करने के पश्चात् भी कक्ष प्राप्त नही हो पाया था उन्हें सत्र 2017-18 में वरीयता के आधार पर कक्ष आवंटित किया जायेगा।
2.     छात्रावासों के ऐसे अन्तेवासी जो बैक पेपर परीक्षा में सम्मिलित हो रहे है उन्हे बैक पेपर में उत्तीर्ण होने के पश्चात् कक्ष आवंटित किया जायेगा।
3.     छात्रावासों में पुनः प्रवेश हेतू यदि किसी छात्र/छात्रा का परीक्षाफल घोषित नही हुआ है तथा विश्वविद्यालय शुल्क जमा नही हुआ है, ऐसे छात्र/छात्राओं हेतु छात्रावास आवेदन की तिथि बढा दी जायेगी।

अध्यक्ष, प्राचीन इतिहास, संस्कृति एवं पुरातत्व विभाग, इ0वि0वि0ः
विभाग के समस्त शोधार्थियों को सूचित किया जाता है कि उनकी एक अतिआवश्यक बैठक दिनांक 07.07. 2017 को अपराह्न 12ः00 बजे विभाग में होगी। समस्त शोधार्थियों की उपस्थिति अनिवार्य है

Registrar, AU:

The Hon’ble Vice Chancellor has been pleased to appoint Prof. V.K.Rai, Head, Department of Political Science, University of Allahabad as Director, Gandhian Thought and Peace Studies, University of Allahabad with immediate effect in addition to his own duties.

As per the direction of Hon’ble Vice Chancellor, Centre for  South Asian Studies, University of Allahabad has been located in the Department of Political Science, University of Allahabad. Head, Department of Political Science will look after all affairs of the Centre in addition to his own duties.

Joint Registrar, AU:

• The Viva-voce examination of Mr./Ms. Harshits Dwivedi, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Cytogenetic Impact of Enviromental Stresses in Trachyspermum Ammi L.”will be held on July 07, 2017 at 11:00 A.M. at the Department of Botany, AU, Allahabad. The examination will be conducted by Prof. Nandjee Kumar, and Prof. Girjesh Kumar., Members of the Academic Council are invited to attend but no T.A./D.A. will be paid.
  • The Viva-voce examination of Mr./Ms. Asma Ferzo, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Impact of Training on Corporate Effectiveness A Comparative Study of Public and Private Sector Undertakings” will be held on July 07, 2017 at 11:00am at the Department of Commerce, AU,Allahabad. The examination will be conducted by Prof. Harsh Dwivedi and Prof.J.N.Misra., Members of the Academic Council are invited to attend but no T.A./D.A. will be paid.

Head, Department of Zoology, AU:

• The M.Sc.Zoology 3rd semester (CBCS) Classes will commence from July 04, 2017. The students are requested to fill their choice of elective subjects and attend to classes as per time table.
  • The M.Sc. Agricultural Zoology & Entomology 3rd semester (CBCS) Classes will commence from July 04, 2017. The students are requested to fill their choice of elective subjects and attend to classes as per time table.