ZHindi Text

Joint Registrar (Examinations), AU:

Examination Programme of B.Voc. Degree Programme second and fourth semester examination – 2017

B.Voc. Degree Programme second semester examination – 2017

Indian Culture – I

01:30 p.m. to 02:30 p.m.

Joint Registrar, A.U.:-

·         The Viva-voce examination of Mr./Ms. Nguyen Thi Kim Huong, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Buddhist Perspective on Ahimsa with Special Reference to Suicide and Euthanasia“ will be held on May 13, 2017 at 11:00 A.M. at the Department of Philosophy, AU,Allahabad. The examination will be conducted by Prof. D.N. Yadav and Prof. Gauri Chattopadhyaya, Members of the Academic Council are invited to attend.

·         The Viva-voce examination of Mr./Ms. Anjani Kumar, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Ganga Ghati Kee Utarvanit Mrinmurtiyan: Ek Sanskritik Adhyayan (Aarambh Se Gupt Kal Tak)“ will be held on May 22, 2017 at 11:00 A.M. at the Department of Ancient History, Culture and Archaeology, AU, Allahabad. The examination will be conducted by Prof. S. K. Jaiswal and Prof. H. N. Dubey, Members of the Academic Council are invited to attend.

·         The Viva-voce examination of Mr./Ms. Priyanka Jaiswal, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Existing and new Methods for Improving Efficiency and Power Handling Capability for Electronic Devices“ will be held on May 18, 2017 at 10:00 A.M. at the Department of Elec. & Communication, AU, Allahabad. The examination will be conducted by Dr. Tanuja Sushant andProf. C. K. Dwivedi, Members of the Academic Council are invited to attend.

·         The Viva-voce examination of Mr./Ms. Sidharth Tiwari, candidate for the D. Phil. Degree of the University the subject of her/his thesis Titled “Ecotaxonomical Studies of some Medicinal Plants of Allahabad District, their Survey Indentification and Characterisation“ will be held on May 17, 2017 at 11:00 A.M. at the Department of Botany, AU, Allahabad. The examination will be conducted by Prof. N. K. Dubey and Prof. D. R. Mishra, Members of the Academic Council are invited to attend.

विभागाध्यक्ष, दृश्य कल विभाग, इ0वि0वि0ः
ग्रीष्मकालीन कार्यशाला (मई 17, 2017 से जून 20, 2017)
राज्य ललित कला अकादमी, उत्तर प्रदेश की ग्रीष्म कालीन कार्यशाला दिनांक मई 17 से प्रारम्भ होगी। इस कार्यशाला में 10 से 17 व 18 से 25 आयु वर्ग के अभ्यर्थी प्रतिभाग कर सकते हैं। प्रातः 8 बजे से 10 बजे तक यह कार्यशाला नियमित रूप से डेलीगेसी सभागार एवं निराला कला वीथिका में चलेगी। कार्यशाला में विषय विशेषज्ञों द्वारा चित्रकला, लोककला, छापाकला, रेखांकन आदि का प्रशिक्षण दिया जायेगा। कार्यशाला में प्रतिभाग के लिये दृश्य कला विभाग से सम्पर्क किया जा सकता है। कार्यशाला के दौरान स्लाइड शो, फिल्म, प्रदर्शन एवं व्याख्यान प्रतिदिन अलग-अलग विषयों पर आवश्यकतानुसार आयोजित होंगे। प्रतिलभाग करने वाले सभी प्रतिभागियों को अकादमी द्वारा प्रतिभागिता प्रमाण पत्र प्रदान किया जायेगा तथा कार्यशाला में निर्मित कलाकृतियों की प्रदर्शनी 18 से 20 जून 2017 को निराला कला वीथिका में आयोजित की जायेगी।

अध्यक्ष, इलाहाबाद विश्वविद्यालय अध्यापक संघ, इ0वि0वि0ः
  • इलाहाबाद विश्वविद्यालय के उन सभी प्राध्यापकों को यह सादर सूचित किया जाता है कि (C.A.S.) कैरियर एडवांसमेंट स्कीम के अन्तर्गत जिन प्राध्यापकों की किसी भी पद पर प्रोन्नत होने की अर्हता पूर्ण हो चुकी है और अपना आवेदन पत्र विश्वविद्यालय में जमा कर चुके हैं, उन सभी प्राध्यापकों की एक आवश्यक बैठक कुलपति कार्यालय में आहूत की गयी है। सभी प्राध्यापकों से यह अनुरोध है कि निम्नलिखित कार्यक्रम के अनुसार बैठक में उपस्थित होने का कष्ट करें। कुलपति प्रो0 आर0 एल0 हांगलू बैठक की अध्यक्षता करेंगे। कार्यक्रमः दिनांक 17.05.2017 को प्रातः 11ः00 बजे कला एवं वाणिज्य संकाय के शिक्षक तथा दिनांक 18.05.2018 को प्रातः 11 बजे विज्ञान एवं िवधि संकाय के शिक्षक।
  • आॅटा अध्यक्ष के पत्र के माध्यम से कुलपति जी को अवगत कराया है कि इलाहाबाद विश्वविद्यालय में शिक्षक भर्ती हेतु किया गया वर्तमान विज्ञापन विश्वविद्यालय को इकाई मानकर किया गया है। विज्ञापन का यह स्वरूप् माननीय उच्च एवं सर्वोच्च न्यायालयों के निर्णय के अनुरूप नहीं है।